Orange Lemon
Hälsa

Skapa en hälsosam rutin

Att skapa en hälsosam rutin är ett bra sätt att förbättra din livskvalitet. Det kan verka som en stor uppgift, men det behöver inte vara det! Först och främst bör du bestämma vad du vill ha ut av din nya rutin. Vill du bli mer aktiv? Laga mat hemma oftare? Eller kanske ta hand om dig själv med yoga eller meditation? Något som fungerar för många är att planera sin dag i förväg. Skriv ner de viktigaste uppgifterna på morgonen och se till att genomföra dem under dagen.

Fundera sedan på vilka små steg som leder till den huvudsakliga målet – t ex om du vill träna regelbundet, boka in tid i kalendern minst tre ggr per vecka, ladda ner en app för träning eller ansluta dig till ett gym. Att ha tydliga mål och delmål ger motivation och inspiration att fortskrida mot ditt slutresultat.

Det finns inget fel med att belöna sig själv ibland heller! Om man har lyckats med sin rutin under veckan kan man unna sig ngt speciellt – t ex massage, bio-besök eller barrunda med vnnerna – allt för att ge extra energi inför nsta veckas utmaningar! Sist men inte minst: glöm inte bort hur mycket positiva resultat som kan uppnås genom att skapa en hlsosam rutin – helsa, mental balans & personlig utveckling

Related posts

Bästa tipsen för att förbättra din hälsa

Orange Lemon

Förbättra din hälsa med mindfulness

Orange Lemon

Leave a Comment