Orange Lemon
Olika

Flytvästar för din säkerhet

Flytvästar är designade för att hålla dig flytande i vattnet. De kommer automatiskt att göra så att du positionerar dig med framsidan uppåt och håller din mun och näsborrar fria från vattnet för att förhindra risken att drunkna. Detta är särskilt viktigt om du av någon anledning är medvetslös när du faller i vattnet. Vi berättar om säkerheten med hjälp av flytvästar.

Vilka typer finns tillgängliga?

Det finns mängder med olika typer av flytvästar, som var och en är lämplig för en viss situation. Vilken typ du än använder måste den följa nationella standarder eller den europeiska normen. Upplev vattensporter med säkerhet och stil.

Två exempel

En-kammar flytväst:

En polyuretanbelagd nylonjacka som automatiskt blåses upp inom fyra sekunder efter nedsänkning i vatten. Den kan också blåsas upp för hand genom att dra i linan som är fäst vid den. Den innehåller ett munrör för oral påfyllning, en visselpipa och en lyftögla. Den är försedd med nylontejper och ett spänne för att fästa den till bäraren.

Två-kammarflytväst:

En polyuretanbelagd nylonjacka med två manöverhuvuden som automatiskt aktiveras i vatten och blåser upp jackan inom fyra sekunder. Den innehåller munrör, en visselpipa och en lyftrem och är försedd med ett vattenaktiverat säkerhetsljus.

Hur använder jag flytvästar?

Alla flytvästar är designade för att fungera automatiskt när du faller i vattnet. En-kammarjackor kan också blåsas upp manuellt genom att dra i linan som är fäst vid dem. Båda typerna av jackor är försedda med munrör för att du ska kunna blåsa upp dem oralt. Säkerhetsljuset är en förseglad vattenaktiverad batterienhet.

När måste jag bära flytväst?

Alla som arbetar nära vatten bör bära flytväst. Personer som arbetar på små båtar och andra fartyg rekommenderas att alltid bära två-kammarflytväst, liksom alla som måste resa i ett fartyg av något slag. Du bör bära en säkerhetslampa tillsammans med flytvästen där sikten sannolikt är dålig.

Related posts

Rätt bilutrustning för din servicebil

admin

Leave a Comment